Skip to content

Edzéseink

 

 

img_9369

 

 

NMP-Training mini edzéssorozat

nmpt

 

Natural Movement Pattern Training – Természetes Mozgásminta Tréning

Kerüld el, hogy az ülőmunka és a stresszes életvitel téged is tönkretegyen!
Az NMPT-vel korrigálhatók a hibás mozgásszervi minták, így számos gerinc- és ízületi probléma megelőzhető.
 • ha el akarod kerülni a gerinc- és ízületi fájdalmakat
 • ha már volt gerincsérved és szeretnéd elkerülni, hogy bárhol kiújuljon
 • ha egészségesen, gerincbarát módon szeretnél sportolni
 • ha nem hiszel a “csodabogyókban”, s a lényeglátó, szigorú kutatásokra épülő, modern és hatékony prevenciós megoldást keresel
Jó helyen jársz!
Biztos észrevetted, hogy ma szinte mindenki gerincbeteg lesz. Az ismerősi körünk sérvesekkel, gerincproblémákkal van tele. A gyerekek a szüleik telefonján lógva lesznek 7 éves korukra már tartáshibásak. Az emberi test nem erre való, de sajnos mindenhez gyorsan alkalmazkodik. Akkor is, ha ez esetleg nem jó nekünk.
 • A telefon miatt például nagyon gyorsan előre helyeződik a fej, mert a nyak hátsó lágyrészei, szalagjai zsugorodni kezdenek.
 • Ettől előre kerül a súlypont, amit a medence előre tolásával automatikusan kompenzál a test.
 • Ettől viszont közelebb kerülnek az ágyéki csigolyákat összekötő kisízületi felszínek, ami reflexesen kivált egy izomvédekezést.
 • A feszülő izmok melletti rostok így túlműködésre kényszerülnek, az ellenpárjaik pedig az izmok fordított beidegzése miatt kikapcsolnak.
Az idegrendszer így egyre jobban kénytelen új izmokat, új mintákat kialakítani arra, hogy hogyan használja a testet. Persze a természetestől egyre jobban távolodó mozgásminták egyre jobban terhelik az ízületeket, és újabb és újabb rossz mintákat kényszerül kialakítani.
Ettől leszünk szép lassan, pár tíz év leforgása alatt degeneratív gerincbetegek.
Pedig ennek a folyamatnak a legnagyobb része megelőzhető lenne, ha a „beteg” jóval a betegsége előtt elmenne valakihez, aki felismeri ezeket a mintákat – és időben törli és újraprogramozza őket.
Sajnos az ember amíg nem beteg, nem foglalkozik a csigolyák helyzetét biztosító minták kijavításával, viszont sportolni sportol, jógázni jógázik.
Az NMPT edzéseinken, egy szakértő szemmel néző, a korrekció lehetőségeit pontosan értő edzővel találkozhatsz, aki meg tudja fordítani a folyamatot, még mielőtt a betegség kialakulhatna. A mini edzéssorozat célja, hogy feloldja azokat a fékeket és megerősítse a szükséges mintákat. Ennek a célnak megfelelő tanulás kb. 5 edzés-alkalommal elérhető. Az ott kapott tudás akár egy életen át magaddal vihető, gyakorolható, a saját sportodban, életedben alkalmazható, megelőzés, a hatékony sportolás céljából.
Az NMPT edzések nem látogathatóak bérlettel!
Árainkról érdeklődj elérhetőségeinken: +36703872133 számon Szivós Gábornál, vagy a szivosgabor76@gmail.com email címen!
Programozd újra a gerinced velünk!

 

KidFit

17523487_977732572361572_4398991186158434890_n

A mozgást és a sportot nem lehet elég korán elkezdeni, hogy megszokottá, és a mindennapok részévé váljon, de legfőképpen, hogy gyermekünk megszeresse azt. Szeretnéd ha gyermeked megismerkedne a funkcionális edzés alapjaival? Próbáljátok ki ÚJ EDZÉSÜNKET a KIDFIT-et, ahol a 8-14 éves korosztály élvezheti a sport és a mozgás nyújtotta örömöket!

Fő célunk:
-a gyerekek mozgáskoordinációjának, ügyességének és erőnlétének fejlesztése funkcionális eszközök (trx, medicin labda, thera band, kötelek) segítségével.
-fogó és ügyességi játékokkal, valamint sorversenyekkel fejlesztjük, kardiovaszkuláris rendszerüket és koncentráció készségüket.
– egyén, -páros, -és csoportos feladatukkal ösztönözzük őket teljesítményre, melyek azon kívül, hogy remek személyiségfejlesztő hatással bírnak, nélkülözhetetlen alapjai a társadalmi beilleszkedésnek.
Várunk minden érdeklődőt, szombatonként 9:00-10:00-ig.

TRX- csak csajok -Köredzés

15909451_1213753342052369_710281557_n

Ezen az edzésen a csajoké a főszerep :)
Elsősorban a Trx eszközt használjuk, de a megfelelő eredmény eléréséért egyéb funkcionális eszköz is megtalálható az edzésprogramban. A Trx- Köredzés időalapú, és ismétlésszám alapú feladatsorokat egyaránt tartalmaz. Különös figyelmet kapnak az edzésen a lányok problémás testrészei a láb-far-has izmok. A feladatok személyre szabott skálázása nagy hangsúlyt kap, így bármilyen edzettségi szinttel be lehet kapcsolódni az órákra.

Köredzés    

10369107_465485906919577_3047075199267314430_n

A funkcionális köredzés idő alapú, változatos terhelésre épülő edzésforma. Rendkívül színes az eszközöket illetően – Rip-Trainer,TRX, homokzsák, kézi súlyzók, medicin labdák, kötelek, padok…és természetesen a saját testsúlyos feladatok. Statikus és dinamikus gyakorlatokon át, az egyszerűtől az összetett, fejlett mozgáskoordinációt vagy éppen egyensúlyérzéket igénylő mozdulatsorokig. Stabilitás, mobilitás, robbanékonyság. Az egyes izmok fejlesztése mellett, nagy hangsúlyt kap az is, hogy ezeket hogyan kapcsoljuk össze egymással egy komplex, minőségi mozgássá. Mindegy hogy milyen sportból érkezel, vagy csak éppen a hétköznapok hőse szeretnél lenni biztosan jól szórakozol majd ezen a folyton megújuló tréningen.

https://www.facebook.com/pg/ForFitSe/events/?ref=page_internal

 

HardCore Training

11155001_628412703960229_4743489528754315279_o

Hogyan lehet a súlyzós edzéseket, hatékonyabbá, színesebbé, pörgőssé, továbbá azok számára is elérhetővé, akik nem engedhetik meg a személyi edző igénybevételével járó plusz kiadásokat? Hogyan lehet a lányokat egy kis súlyzózásra rábírni? /Hiszen ahhoz az eredményhez, amire szinte mindegyik nő vágyik (feszes, esztétikus és kecses izomzat + alacsony testzsír-százalék) nélkülözhetetlen a súlyzós (anaerob)-, és a kardio (aerob) edzés megfelelő kombinációja./ Hogyan lehet kizökkenteni a fiúkat a súlyok és az alacsony ismétlésszám bűvös vonzásából, és hogyan lehet rábírni Őket egy, a „gyúrást” kiegészítő, az erő-állóképesség irányába mozduló holisztikus edzésmódszerre, valamint segíteni Őket abban, hogy izomvesztés nélkül tudják formába hozni magukat a „strandszezonra”? Úgy hogy a súlyzós edzést ötvözzük a zenére végezhető tréningek intenzitásával. Az eredmény: egy olyan edzésmódszerre, mely mára az egész világot lázba hozta különleges, hihetetlenül hatékony edzéstechnikájával, ahol a cél, hogy a maximumot hozzd ki a magadból, hogy testedet arányosan formálva szabadulj meg a lehető legtöbb feleslegtől, és tegyélszert egészséges és kiegyensúlyozott izomzatra.

 

Miért válaszd a Hardcore Training-et?

 • Ha nem tudod követni az aerobic órák koreográfiáját!
 • Ha unod a súlyzós edzések monotonitását!
 • Ha nincs pénzed személyi edzőre, de kiegyensúlyozott, szép izomzatra vágysz!
 • Ha csoportban, pörgős zenére szeretsz edzeni!
 • Ha a leghatékonyabb mozgásformát akarod választani!

Amit garantálunk:

 • 600 kcal energiafelhasználás / óra
 • 24 órás utólagos zsírégetési hatás
 • Feszes, esztétikus (lányoknál nem megvastagodott!) izomzat
 • Hihetetlen erő-állóképesség
 • Fantasztikus hangulat és zene

A Hardcore training egy csoportosan (zenére) végzett súlyzórudas edzésmódszer, amely a magas ismétlésszám, és a váltakozó intenzitás miatt szinte határterhelésre bírja a szervezetet, melynek az izomzatra (és a zsírraktárakra) valamint az állóképességre gyakorolt hatása elképesztő.

 

Miért pont súlyzós edzés?

Egy jól összeállított súlyzós edzés alatt majdnem azonos kalóriát égetünk el, mint egy aerob (állóképességi) edzés alkalmával. Bár ez a kalóriamennyiség a szénhidrátraktárakból származik, a regenerálódási folyamatban (edzést követő 24-48 óra), az edzésben megdolgoztatott izmok minden sejtje kalóriát égett, ez az úgynevezett „utóégető hatás”. Ehhez a regenerációhoz szükséges energiát a szervezet szigorúan a zsírraktárakból szabadítja fel.

 

Nők és az izom?

Mivel a nők szervezetében jelenlévő tesztoszteron mennyisége igen csekély, az izmaik nem képesek olyan mértékű megvastagodással és növekedéssel reagálni a súlyzós terhelésre, mint a férfiaké. Továbbá mivel a gyakorlatok erő-állóképesség fejlesztők – igen magas ismétlésszámmal (izomcsoportonként kb. 50) – számukra a végeredmény mindenképpen a feszes, látványos, de nem megvastagodott izomzat. Ha felkeltettük érdeklődésedet, gyere és próbáld ki Te is a Hardcore Training-et!

https://www.facebook.com/pg/ForFitSe/events/?ref=page_internal

 

Kettlebell Training

1916343_719834294818069_7606834068000716307_n

 

„Mozogj jobban, mozogj erősebben, mozogj tovább, mozogj gyorsabban!”

Hisszük, hogy az erő egy alapvető képesség, amelyet kitartó gyakorlással bárki megszerezhet és fejleszthet.

Itt nincsenek gépek, francos kütyük. Csak súlyok, a Te tested, a Te akaratod, a Te erőfeszítésed és a Te eredményeid!

 

A kettlebell training fő eszköze a kettlebell nevű, ágyúgolyóra hasonlító füles súlyzó, ősi orosz nevén a girja. Ez az egyszerű, de sokoldalúan használható eszköz és a mögötte lévő edzésrendszer adja az edzések gerincét. Emellett azonban, aki e mellett az edzésforma mellett kötelezi el magát, ugyanúgy számíthat a saját testsúlyos, mint a súlyzórúddal végzett alapvető összetett gyakorlatok (pl.: fekvőtámasz, húzódzkodás, elemelés, nyomások, stb.) előfordulására is, ugyanezen rendszerben gondolkodva.

 

Az edzések célja, hogy a sport és a mozgás iránt elkötelezett embereket faragjon, az egészségük megőrzése, adott esetben helyreállítása, jobbítása, a kondicionális képességeinek (erő, állóképesség, gyorsaság, hajlékonyság) javítása által, fokozva ezzel életük minőségén, egyszerű, de hatásos eszközök és módszerek felhasználásával.

A mottónk iránymutatás is egyben, az ott szereplő sorrendet betartva: hisszük, hogy csak jó minőségű mozgásra alapozva lehet kondicionális képességeket fejleszteni. Ezért az edzések részét képezik olyan korrekciós gyakorlatok, rávezető mozdulatsorok, amelyek segítségével a mozgásminőséget a megfelelő szintre hozva tudunk továbbfejlődni, a többi képesség tekintetében.

https://www.facebook.com/pg/ForFitSe/events/?ref=page_internal

 

 Hard Body Training

unnamed (1)

 

 

A Hard Body Training pár szóban bemutatva: sok eszköz, színes gyakorlatok, statikus és dinamikus feladatok, ismétlésszám és időalap. A klasszikus köredzéstől eltérően az izomcsoport centrikus blokkok kerülnek inkább előtérbe. Izom és erőfejlesztés, mozgásminőség illetve az agy-izom kapcsolat javítása a Hard Body edzésrendszer alapkövei. Az edzésen külön figyelmet kapnak a nemek szerinti domináns testrészek, mint például a férfiaknál a mell-hát-kar izmok, a lányoknál a láb-far-has izmok. A feladatok személyre szabott skálázása nagy hangsúlyt kap, így bármilyen edzettségi szinttel be lehet kapcsolódni az órákra. 

https://www.facebook.com/pg/ForFitSe/events/?ref=page_internal

 

Metcon Training

11429813_641083742693125_3717953112966876249_n

 

A Metcon Training több fázisú, idő alapú, változatos terhelésre épülő edzés, ahol egyéni és páros gyakorlatokkal egyaránt találkozhattok. Az eszközöket tekintve igen széles a választék – Rip-Trainer,TRX, homokzsák, kézi súlyzók, medicin labdák, kötelek, padok – segítenek elérni a célod. Az izmok fejlesztése mellett, hangsúlyt kap az is, hogy ezeket hogyan kapcsoljuk össze egymással egy komplex, minőségi mozgássá. Ez a fajta edzés tökéletes lehetőség, ha állóképesség és erőfejlesztés mellett szeretnéd javítani mozgékonyságod, koordinációd és egyensúlyérzékedet is.

https://www.facebook.com/pg/ForFitSe/events/?ref=page_internal

img_9394